fredag den 30. november 2012

Hvad spiser man i Filippinerne?

Ofte får jeg spørgsmålet: Hvad spiser man i Filippinerne? Og det har jeg altid haft svært ved at forklare, da man ikke rigtigt kan sammenligne filippinsk mad med dansk mad.
Men dette indlæg kan måske give lidt indsigt i, hvad man blandt andet spiser i Filippinerne.


For det første, spiser de meget fisk dernede som bliver tilberedt på mange forskellige måder. På de kommende billeder vil I kunne se en masse grøntsager og under disse gemmer der sig en fisk!





Nederst i højre hjørne på ovenstående billede, ses en ret vi spiste rigtig meget af på vores ferie, nemlig talong. 
Talong er aubergine og æg. Allerførst grilles auberginen, så den derefter kan ligge i en æggelage. Tilsidst steges det hele på panden og resultatet er virkelig lækkert!





Som I måske kan gætte, så er det tang. Det er den filippinske udgave af tangsalat!





Fra venstre:
Første ret er en slags fiskesuppe med lækre grøntsager. Det gule I kan se, har samme konsistens som kogte kartofler og resten af grøntsagerne i den ret kan jeg ikke forklare, da jeg ikke kan navnet på dem. Der gemmer sig som tidligere nævnt, en hel fisk nedenunder. 

Den næste ret, er grøntsagsruller, som simpelthen smager himmelsk!! Disse dypper man i en slags "eddikedressing", der ses i en skål helt til højre. Det sætter lige prikken over i'et. 

Den tredje ret er endnu en lækker fiskesuppe med en anden slags fisk og grøntsager. 
Alt sammen smager fantastisk, hvis man er til fisk og grøntsager! :)







"Dessert"

I Filippinerne spiste vi mange mellemmåltider, som oftest bestod af det I ser på billedet herunder. Alle retterne har hvert deres navn, men fælles betegnelsen for dem er kakanin.
Kakanin består af noget forskelligt og laves på hver deres måde. Disse bliver meget spist i Filippinerne og bruges stort set til alle begivenheder!





Til morgenmad spiste vi blandt andet det I kan se foroven. I højre side ses bananer der er rullet ind i dej, som derefter bliver stegt i sukker. I venstre side ses bananer der kun er stegt i sukker. Naam!

Forneden kan I se en meget populær is man spiser dernede. Isen kaldes Halo-halo, som betyder at noget bliver blandet. Heri er der nemlig kombinationer af ube-is (lilla is kugle), havre flager, knust is, bær, kakanin, gelé og for at toppen den, hælder man en sød, tyk mælk over isen. Det skal prøves, for det smager sgu godt!


Under min fantastiske ferie i Filippinerne, har jeg haft fornøjelsen af at, få stimuleret mine smagsløg med disse skønne retter. Håber billederne kunne give lidt indsigt i maden der spises dernede, nu hvor beskrivelserne ikke har været så stor :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar